Ohjelmat ja mallikirjastot

Mallinnus

tinker

Mallinnuksessa voi käyttää geometrisiin muotoihin perustuvaa helppokäyttöistä tinkercad-ohjelmaa. Ohjelma tallentaa mallin automaattisesti ja on tuotavissa tietokoneelle tulostuksessa käytettävään .stl-tiedostomuotoon.

Autodeskin Fusion 360 on 3D-mallinnusohjelma. Ohjelma on koulukäyttöön, oppilaille ja opiskelijoille ilmainen ja ladattavissa tästä osoitteesta. Autodesk Fusion 360 projekteja löytyy tästä osoitteesta.

Mallikirjastot

Aluksi kannattaa tutustua tulostimeen nappaamalla valmiita malleja netistä. Yksi suurimmista sivustoista on http://www.thingiverse.com/

Sieltä löytyy tuhansia harrastajien mallintamia esineitä, joista kaikki eivät kuitenkaan ole kelvollisia tulostettavia. Jos mallin sivulta selviää, että moni on sellaisen tehnyt (I made one), kannattaa napata sellainen.

WP_000738

Tulostimen käyttöohjelma

Tulostimen käyttöohjelmaksi kannattaa ottaa niinikään ilmainen Cura. Se on Ultimakerin kehittämä helppokäyttöinen ohjelma ja soveltuu erinomaisesti koulukäyttöön. Ohjelma löytyy osoitteesta Ultimaker.com.kuvaMutta varteenotettava vaihtoehto on myös Repetier Host, jolla  voidaan ohjata tulostimen säätöjä tarkemmin. Uusin versio Windowsia varten löytyy Repetierin omilta sivuilta. Macille ja Linukselle on omat Repetier Host-versiot.

Repetier Hostilla poimitaan .stl-tiedosto eli mallinnettu esine. RH:n sisällä on Slic3r-ohjelma (http://slic3r.org/), jolla viipaloidaan malli tulostuskerroksiin eli tehdään G-koodi tulostusta varten.

Prenta suosittelee viipalointiin ja g-koodin tekemiseen Simlify3D-ohjelmaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *